Безбедносно тестирање

ЏВАКАЈ СО ДОВЕРБА

 

Не сите играчки кои никнуваат заби се создадени еднакви.
Многу од производите што ќе ги најдете во големите трговски ланци не се тестирани за безбедност или не ги исполнуваат минималните регулаторни барања.
Melikey Silicone Teething Toys се тестирани според највисоките стандарди на безбедност за да може вашето дете да џвака со сигурност.

Безбедноста на вашето бебе/дете е наш најголем приоритет и желба.Презедовме многу чекори и неопходни безбедносни мерки за да го обезбедиме тоа.Играчките за заби Melikey се механички, физички и хемиски тестирани.Преку различни безбедносни тестови за да се обезбеди безбедност на производот.

Ова значи дека не само што основните материјали што се користат (самите суровини) се тестирани и одобрени за безбедност (силиконски мониста и додатоци/буково дрво/приврзоци), туку и рачно го склопуваме секој синџир за заби и цуцли.Резултатот е готов производ кој исто така е тестиран од трета страна за безбедност и е во согласност со стандардите на FDA и CE.

 

Нашиотсиликонски апарат за заби сертификатите вклучуваат:

CPSIA, SGS, FDA, EN71, LFGB, CE
EN14372:2004
ASTM-F963-17

Нашиотсиликонски монистрасертификатите вклучуваат:

CPSC, EN71, SGS, FDA

 

Ние сме посветени на обезбедување производи со висок квалитет, и како и секој производ за заби, нашите производи треба да се користат само под внимателен надзор на возрасно лице.Не дозволувајте вашето дете да заспие со некој од нашите производи.Сите елементи на предметот треба редовно да се проверуваат за знаци на оштетување или абење.Веднаш прекинете ја употребата доколку е оштетена или истрошена.Играчките за заби Melikey не се одговорни за какви било проблеми предизвикани од злоупотреба или неуспех да се открие оштетување или абење.